Kaj je zdravilo Ripple? Pogled Inside Crypto 2.0 | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Kaj je zdravilo Ripple? Pogled Inside Crypto 2.0

Kaj je zdravilo Ripple? Pogled Inside Crypto 2.0

Kot altcoin industrija še naprej širiti, tam je otipljiva želja med tistimi v skupnosti, da izločite napake in se osredotočiti na uspehih. Vsakdo si želi sodelovati z naslednjim Bitcoin, ampak resnica je, da je naslednja "velika stvar", bo verjetno nič všeč Bitcoin - in to ne sme biti niti cryptocurrency sploh.

Vnesite Ripple, relativno nov sistem prenosa vrednosti, ki jo je poimenoval ga nekateri označujejo kot "Crypto 2.0", ker gradi še eno plast na vrhu obstoječih finančnih sistemov, vključno s tako kripto in fiat. Oglejmo si, kako vse deluje, in ali Ripple lahko nastajajoče zgodba o uspehu.

Ripple je decentralizirano Exchange

Ripple je open-source, decentralizirana izmenjava, ki omogoča uporabnikom, da trgovanje praktično vse vrednosti med seboj - Bitcoin, litecoin, dolarjev, evrov, zlatih palic, kar hočete. Ob predpostavki, da sta uporabniki zaupajo drug drugemu in se dogovorita o pogojih transakcije, se lahko kaj se trguje z karkoli drugega.

Na primer, če Bob želi trgovati 450 USD za Marijinega 1 BTC, ki jih lahko opravite neposredno, če tako uporabniki se strinjajo, in zaupajo drug drugemu. Kaj pa, če Marija želi evrov namesto dolarjev? Potem bo Ripple omrežje samodejno iskanje za evro-trgovanja posrednik med Bob in Mary. Bob je 450 USD, se lahko pretvori v 320 EUR, ki je nato dano Mariji za njeno 1 BTC. Ta proces lahko vključuje toliko posrednikov ter v različnih valutah, kot je potrebno za dokončanje trgovino, in vse to se dogaja pod pokrovom glede na valovitost protokolu.

Ti posli so posnete na javni knjigi v skupni rabi na celotnem omrežju, podobno, kako Bitcoin je blockchain dela. Kljub temu, da blockchain traja do 10 minut, da se v celoti preveri posel je Ripple omrežje traja samo 2-5 sekunde. Ta kratek čas čakanja se doseže s postopkom soglasja, in se ne zanašajo na minersto preveri posle, kot je to primer pri Bitcoin.

Prehodi v valovanje omrežju

 

Medtem ko je sama Ripple protokol decentralizirano, je odvisno od subjektov, znane kot "prehodi", ki delujejo kot vstopne in izstopne točke za uporabnike in njihov denar. Prehodi v bistvu deluje kot posrednik med banko uporabnika in valovanje omrežju, podobno, kako Coinbaseis posrednik za Bitcoin. To je, če know-your-strank in proti pranju denarja zakoni pridejo v poštev, saj mora potencialni Ripple uporabnikom zagotavljati identiteto in dokaz-of-prebivališča dokumente, preden bo s prehodom odobril. Ko se to zgodi, lahko uporabnik vstavi sredstva valovanje omrežja in začetek trgovanja. Prehod bo treba znova, ko uporabnik želi, da črpa sredstva v svoji banki.

Zdaj obstaja le nekaj Ripple prehodi in teče, omejujejo možnosti, da ima potencialni uporabnik za vstop v omrežje. Najbolj znana in zaupanja vreden prehod v tem času je Bitstamp, ki bo omogočal prenos USD, BTC, EUR, GBP, JPY, AUD in CHF, da valovitost.

Ripple je Native Valuta: XRP

Čeprav je Ripple omrežje je le protokol, pa ima svojo materni valuto, imenovano XRP, ali alternativno, valove. Ti se lahko trguje na borzi, tako kot kateri koli drugi enoti vrednosti, ampak večini primerov niso potrebni. Vrniva se na primer z Bobom in Marije - predpostavimo, da ni nikogar, ki ponuja evrov za Marijinega Bitcoin, in ni nikogar, ki ponujajo Bitcoin za dolarjev Branetovi. Valovanje mreža ne more dokončati trgovino, ker ne obstaja veriga združljivih trgovcev. To je, če XRP pride - deluje kot mazivo za celoten sistem, ki zagotavlja likvidnost, kjer sicer ne bi smelo biti nobenega. V tistih redkih primerih, ko niso dovolj ljudi za dokončanje verige v trgovini, se XRP uporablja za polnjenje v luknje.

Čeprav je to inovativen dodatek k projektu kot Ripple, je povzročilo kar nekaj polemike za matično organizacijo. Ripple Labs še vedno nadzoruje večino XRP, kljub temu, da sprosti znaten znesek za brezplačno zgodaj prevzeli Ripple. Na ta način, XRP je kot pre-kopljejo altcoin in nakup v Ripple omrežje pomeni, da ima vero, da ustvarjalci ne bo pokvaril projekt, ki ga sprošča preveč XRP naenkrat ali sprošča premalo in odvzeli mreže likvidnosti. Ravno dovolj, je potrebno za učinkovito mazanje transakcije in da valovitost teče gladko.

Je Ripple uspeh v nastajanju?

Čeprav ni brez pomanjkljivosti - vključno s Tričav število prehodov in avtohtone valuti, ki je pre-kopljejo - Ripple ima pomembno obljubo kot decentralizirano izmenjave, ki lahko hitro in učinkovito izmenjavo različnih različne valute med seboj. V tem smislu, Ripple je kot krovna organizacija vseh omrežij, ki lahko zajamejo Bitcoin, altcoins Fiat valute in celo fizičnih sredstev, kot so zlato in srebro. Če projekt uspe - in uspeh popolnoma odvisna od integritete prehodi in upravljanja Ripple laboratorijih dne XRP - potem Ripple lahko zelo dobro korenito globalno finančno omrežje.

Update: 22. Maja, Ripple soustanovitelj Jed McCaleb napovedal, da bo likvidacija je 9 milijard XRP delež v ripple omrežja, pošiljanje ceno XRP pada. Poleg tega, Ripple član uprave Jesse Powell odstopil s positionover pomanjkanje zaupanja v smeri družbe. Njegova mnenja o podjetju so bili izpolnjeni z dopisom z prekinitev in-odrečeta Ripple Labs, ki obtoženih Powell poskuša sabotirati podjetja s časovno svoj odstop poleg McCaleb je XRP selloff. Powell kljuboval vrstni red preneha-in-odpoved, ki pravijo, da so bile njegove izvirne izjave dejstev in da ni sodelovale z McCaleb. Powell vztraja, da je bila dodelitev Ripple Labs iz XRP, zlasti z CEO Chris Larsen v osnovi nepošteno.

Sorodne novice


Post Altcoin

Kaj je Darkcoin, Anonimna valuta?

Post Altcoin

Prodaja Litecoins s Paypal za gotovino USD ali EUR

Post Altcoin

Dostop do Darknet v manj kot 2 minutah - začetni vodnik

Post Altcoin

Cloud Mining - donosna ali evolucija prevara?

Post Altcoin

Weekly Rundown Digital Currency - Prva izdaja

Post Altcoin

Intervju z Josh Garzo, ustanoviteljem in izvršnim direktorjem GAW Miners

Post Altcoin

Bitkainska tabla torek - pot od pošiljanja do sprejema

Post Altcoin

Kako kupiti Namecoin (Paypal, kreditna kartica, Cash) - 100% varno in enostavno

Post Altcoin

Kupite Peercoin s Paypal ali kreditno kartico

Post Altcoin

Stavite na svetovni pokal s stavo BlackCoin

Post Altcoin

Kako kupiti Stellar Lumens v 3 preprostih korakih: začetni vodnik

Post Altcoin

Kako priti do bitkoinov: preprost vodnik za začetnike