Multi-vPoW: rešitev Myriadcoin za združevanje rudarjenja | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Multi-vPoW: rešitev Myriadcoin za združevanje rudarjenja

Multi-vPoW: rešitev Myriadcoin za združevanje rudarjenja

Spajanje-rudarstvo je na naslovnice pred kratkim z announcementof Dogecoin spajanje rudarjenja pod Litecoin (tj Dogecoin je "otrok", Litecoin je "nadrejeni"). To je conceptthat je bila približno za nekaj časa in s peščico kovancev, vključno Bitcoin izvaja. Preprosto povedano, rudar opravlja enako hash tako na matični in otrok blockchain in lahko reši blokov na vsaki verigi brez dodatnih stroškov. Koncept je še, da bo res vzlet kot karkoli od akademske zaradi težav zelo parazitski v naravi: cena otroka kovanca je na milost in nemilost rudarjev matične kovanec je. V primeru Dogecoin je, dogecoins postala "zastonj kosilo" za Litecoin rudarjev, ki jih lahko prodajajo za dodatno BTC in LTC dobička. Za spajanje rudarjenja, da bo uspešno orodje je treba dati simbiotično okolje. Tam mora biti medsebojno ravnovesje, ki ne pusti eno stranko s slab okus v ustih.

Združenega rudarjenja je trenutna Neravnovesje

S kovanci kot Litecoinand Dogecointhat izkoriščale en algoritem (Scrypt) za reševanje blokov "mono-proof-of-dela" (mono-Pow) ni očiten način za uravnoteženje blockchainsecurity (tj Litecoin je večja omrežja hashrate) z neizogibno prodajni pritisk, ki je slediti (npr Litecoin rudarji odlagali svoje "zastonj" dogecoins za BTC / dO). Tudi zaznavajo neravnovesje je dovolj, da se poškoduje vrednost otroka kovanca je; če Litecoin rudarji ne prodajajo svoje dogecoins po stopnji, ki na trgu predvideva, bo trg še vedno odzove, kot če je damping, ki se pojavljajo na tej višji stopnji. To je self-izpolnjevanju prerokba, kjer je en kovanec postavi metaforično podstavek nad drugo. Na srečo, s pojavom sistema Myriadcoin je "multi-proof-of-dela" (multi-POW), zdravo partnerstvo lahko zgrajena med obema kovancev.

Myriadcoin in več vPoW: simbiotično rešitev

Tukaj bom predlagala rešitev za neravnovesje (in posledično nizko priljubljenost) zlitja rudarjenja: multi-različne proof-of-dela blok nagrade (multi-vPoW). [Opomba: Morda obstaja boljši način, da ime to.]

Prihajajoči PolyMYR projekt Myriadcoin je, zlitje, rudarstvo in samodejno izmenjavo bazen, bo dvojno kot cryptocurrency laboratorij, kjer se več vPoW rešitev lahko natančno raziskane in preizkušena. Da bi razumeli rešitev, najbolje pa zahteva kratko povzamem, kako multi-Pow sistem, kot Myriadcoin deluje. Myriadcoin ima 5 algoritmi (SHA256d, Scrypt, predence, kubit in Myriad-Groestl), ki lahko samostojno rešiti blokov. Imajo neodvisne težave, ki se prilagodi z isto formulo. Vsak algoritem lahko reši naslednji blok, tudi, če je isti algoritem. Vsak algoritem cilja hkrati blok in blok nagrade so enake ne glede na to, kateri algoritem rešuje blok.

Rešitev multi-vPoW vključuje prilagajanje blok nagrade, na podlagi katerih algoritem najde blok. Z nešteto kot matično multi-POW, lahko otrok kovanec postala multi-Pow (če že ni), da izbere nekaj algoritmov, ki so združeni-izkopati matičnih nešteto algoritmov in algoritmom (i), ki se ne združi -mined (ustvarjanje stopnja prekrivanja). Algoritmi-združevalni izkopati bi programiran tako, da imajo nižje blok nagrade kot za ne-spajanje kopljejo algoritem (e). To takoj ustvari veliko spremenljivk (število spajanje minsko algoritmov, število non-spajanje minsko algoritmov, blok nagrad, itd), ki se lahko tinkered z ustvariti ustrezno ravnotežje daje in sprejema.

Na primer, razvijalec želi začeti novo X11 kovanec, vendar je zaskrbljen, da je lahko konkurenčen in nasičenih altcoin rudarstvo prizorišče zapustil kovanec nagnjeni za 51% napadov na daljših časovnih obdobjih zgodaj. Razvijalec želi zagotovljena varnost omrežja od trenutka, ko se zažene, da se odločijo za začetek, kot multi-Pow s 5 algoritmov: SHA256d, Scrypt, predence, Myriad-Groestl in X11. Merge-rudarska je omogočeno na 4 algoritmov jih deli skupnega z nešteto (SHA256d, Scrypt, predence in nešteto-Groestl), medtem ko je X11 algoritem je brez na auxPoW združi-rudarski kodo. V 4 spajanje-mine algoritmi se lahko nato zasnovan z velikimi tiskanimi koristi, recimo, 25, medtem ko je blok nagrada za X11 je 200. To bi ustvarilo razmerje 25-do-200 za blok nagrad. Ali pa bi razmerje nastaviti na 40/200 ali 10/200. Ne glede na razmerje ne sme biti, bottom line je, da se Myriadcoin rudarji plačani za svoje prispevke k varnosti omrežij novega kovanca na način, ki ne škoduje dolgoročno vrednost kovanca. Dokler je dokaj uravnotežena zasnova blok nagrada, Nešteto rudarjev ne bi smeli imeti razlog za pritožbo o manjših skupinskih nagrad, saj so otrok kovanci koncu "zastonj kosilo". Ob istem času, razvijalec ne sme odvzeti-združevalnih kopljejo algoritme skupinskih nagrad v celoti ali pa spajanje-rudarska simbioza postane parazitski proti matični kovanca in kovanec otrok bi se ukvarjal z naravno s prostega trga. To je stvar medsebojnega spoštovanja, ki odpravlja nobene resnične ali domnevne škode na obeh kovanec v partnerstvu za spajanje-rudarski.

 

Complimenting multi-vPoW z drugimi Blockchain tehnologijo

Spajanje-rudarstvo simbioza preko multi-vPoW mogoče celo okrepiti z uporabo brezplačno blockchain tehnologijo. Na primer, lahko izvedba več vPoW barvnimi kovancev rudarjem ponujajo izbiro barvanje svoje spajanja rudarskih kovancev v žetone, ki predstavljajo količino varnosti omrežja so navedli. Ta bi deloval kot deflacijske orodje (ki ni prevara!) Za medalje otrok, ki še vedno nagrajuje rudarjev v matično kovanec z več dobička / vrednosti, saj so izdelani ustvarjalne načine za uporabo barvne varnostnih žetonov. Še bolj, pa razumem, da so POS blok nagrade trenutno ni združljiva spajanja rudarskih okoljih, je lahko zanimiva za inovacije način za spajanja rudarjev, da gre njihov otrok kovancev, namesto da bi jih prodal takoj.

Končno, sredstvo za dosego meta-stabilnost v spajanja rudarske sožitju lahko zaželeno in dosegljivi od analize podatkov v realnem času relativne omrežja hashrate na vsaki spajanja rudarske algoritma. Hipotetično se lahko otrok kovanec blok nagrade za-spajanje kopljejo algoritmom treba zgraditi dinamično spreminjajo glede na velikost omrežja hashrate tega algoritma glede na preostali del omrežja. Če se preveč rudarjev naložen gor na eni algoritma, lahko blok nagrade začasno zmanjša, medtem ko bi se lahko pojavila blok nagrade na manjšem algoritma omrežja. To bi lahko spodbudili prehod rudarjev iz gneča algoritem za pičle algoritem za preprečevanje podaljšano trajanje nizkih posameznih omrežnih hashrates.

To je nekaj rešitev, ki bodo raziskali s Myriadcoin in PolyMYR. Če nič drugega, upam, da sprožilo živahno razpravo o elegantno rešitev za spajanje-rudarske sožitju. Ne pretvarjamo, da vem, če se bodo te ideje uspelo, vendar vam lahko zagotovim, da bodo raziskali. Radi imamo za potiskanje sredstva na theMyriad platformi.

Če bi raziskovanje Myriadcoin je smiselnega inovacij iskra svoje interese, mi prositi, da se pridružite naši skupnosti in razvojne ekipe. Mi smo vedno išče, da raste! Pridružite se nam na / r / myriadcoinor zamahu, ki ga ourIRC kanal (## myriadcoin na Freenet).

Na zdravje!

Sorodne novice


Post Altcoin

Kako kupiti Ethereum Classic (ETC) je 3 preprosti koraki - začetni vodnik

Post Altcoin

Celoten vodnik za izbiro vaše litecoin denarnice

Post Altcoin

Weekly Rundown Digital Currency - Prva izdaja

Post Altcoin

13 Mesta za preverjanje tržnih podatkov Liteco

Post Altcoin

16 odličnih in uporabnih Bitcoin kalkulatorjev

Post Altcoin

Kako ustvariti Bitcoins iz domačega računalnika

Post Altcoin

Reddcoin razkriva socialno denarnico, posodobitve POSV in socialno platformo

Post Altcoin

Prihajajoče Bitcoin Forks v letu 2018 - Tukaj je, za kaj je treba gledati

Post Altcoin

Vadnica za preklop na Reddcoin POSV denarnico

Post Altcoin

Rise of Potcoin

Post Altcoin

Intervju: Brandon Kurtz iz atletike Vertcoin

Post Altcoin

California En korak korak bližje legalizaciji Bitcoin