To je o blokchainu, ne za Bitcoin | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

To je o blokchainu, ne za Bitcoin

To je o blokchainu, ne za Bitcoin

"Kaj je Bitcoin dragocena?" Pogosto krat, pogovor o Bitcoinwith tisti, ki je ne glede na vrsto Bitcoin Evangelista vodi do tega praktično vprašanje. Lahko bi trdili, da so koristi funkcije Bitcoins "kot samo valuto, trenja transakcije, skoraj celotno anonimnost in goljufije preprečevanje, zaslužijo njegovo uporabo.

Toda tisto, kar naredi Bitcoin tako moteče ni njegova obdelava plačilnih sposobnosti. Kot ugotavlja Coinbrief urednik Dustin O'Bryant, "The Bitcoin blockchain je, kjer je pravi preboj leži".

Bitcoin je jezik Vzpodbujanje inovacij

Preprosto povedano je Bitcoin blockchain je decentralizirana mreža, ki podpira preverjanje in shranjevanje vseh transakcij Bitcoin. Bitcoin začne svojo pot skozi blockchain ga shuttling prek mreže Bitcoin minersdistributed po vsem svetu.

Ki jih je priložnost, da zaslužijo Bitcoin spodbuditi, rudarji preveri transakcije, ki jih za reševanje kompleksnih matematičnih proofs- To je ključnega pomena, celovitost blockchain kot strukture podatkov je odvisen od spodbud za rudarje, da se preveri podatkovno Vsak preveri transakcija se nato zabeleži v Bitcoin blockchain (podobno kot glavni knjigi). Bitcoin transakcija sama skoraj trenutno, in nato, v nekaj minutah, je transakcija od osebe A do osebe B potrjeno veljavna.

Posli druge cryptocurrencies ali Altcoins, so prav pristnost in zabeleži v blockchain, bodisi neodvisno od ali združeni s, da od Bitcoin (več na razliko med blockchain Bitcoin in neodvisnih blockchains kasneje).

V obeh primerih, skupni jezik (v blockchain sistem) omogoča posel med dvema strankama. To je jezik, v naslednjem področje Bitcoin inovacij. Kaj lahko storimo z uporabo blockchain jezika je omejena le z lastno domišljijo.

To je ojačana v nedavnem articlepublished Inštitut za etiko in nastajajočih tehnologij,

Paradigma 5 (naslednji moteče računalništvo paradigma) funkcionalnosti je lahko izkušnja nenehno priključene brezhibno fizikalno-svetu različnih naprav računalniške plasti, s blockchain tehnologijo prekrivni za plačila, in ne le plačila, ampak micropayments, decentralizirana izmenjava, žetone zaslužek in porabe, digitalni sklicevanje premoženja in prenos, in pametni pogodba izdajanje in izvrševanje; vse kot gospodarski sloj spletni nikoli imel.

Brute Force v Bitcoin Blockchain

Zapravljati časa, so mnogi dev ekip že prinesel s seboj tudi nove funkcije blockchain uporabo v realnost. Najbolj izstopajoč kolikor je nasprotna stranka, decentralizirana finančna platforma zgrajena na vrhu Bitcoin blockchain. Medtem ko je peer-to-peer interakcije (samostojno izvedbo pametnih pogodb, z izvedenimi finančnimi instrumenti, izmenjavo sredstev, žetoni, ki se lahko izdajajo dividende in glasovalne pravice), se začne z uporabo nasprotne stranke materni XCP žetona (katerih vrednost je vezana na Bitcoin), njen temelj leži na zanesljivo rudarske moči Bitcoin blockchain.

Nasprotna stranka deluje tako shranjevanje dodatne podatke v rednih poslih Bitcoin, zaradi česar vsako nasprotno stranko transakcijo, Bitcoin transakcije, čeprav zelo majhno enega. Ko so nasprotne stranke transakcije oddaja v omrežje Bitcoin se preverja z Bitcoin rudarjev in shranijo v Bitcoin blockchain narediti varno, preverljive zapis.

Nasprotna stranka postavlja zaupanje odkrito na ramenih blockchain, da so rudarji najbolj spodbujajo k rudniku, in nato, če obstaja najbolj rudarstvo moč, v Bitcoin blockchain. Neodvisna blockchain-ist platforma Ethereumhas, da še vedno ga vlečejo ven, čaka na stranskem tiru, kot je platforma nasprotne stranke v živo in je že videl več kot 100.000 transakcij od januarja.

Neodvisni Blockchains držite obljubo

Ethereum je platforma, ki omogoča praktično enake peer-to-peer interakcij kot nasprotne trenutno ponuja (popolnoma enake), na temelju decentraliziranega soglasja neodvisen od položaja Bitcoin blockchain. Kje Ethereum je blockchain drži obljubo, je na poti njegove bloki se oblikoval.

Iz belega papirja Ethereum je,

Poleg tega, ker so vse informacije o stanju del zadnjega bloka, ni treba hraniti celotno zgodovino blockchain - strategijo, ki bi, če bi bilo mogoče uporabiti za Bitcoin, je mogoče izračunati, da zagotovi 10-20x prihranke v prostoru.

S tem bi rešili težave počasnega času potrditve in visoke provizije pestijo Bitcoin blockchain.

Pri obravnavanju vprašanja tveganja koncentriranih napadov rudarstvo, ali 51% Attack, kjer poseben rudarski bazen wields večino omrežja moči, ki omogoča možnost, da se prepreči transakcijskih potrdila in druga zlonamerna acts- Ethereum namerava podpreti uporabo stranskega chainsupon sprostitev svoji platformi.

Blockchains so dovzetni za 51% napadov, in manjše blockchains so občutljivi na manjše 51% napadov. Idealno bi bilo, če hočemo varnost, bi radi za več verige, da bi lahko oprtni o varnosti drug drugega, tako da se ne veriga lahko napadel, če je vsaka veriga napadel ob istem času.

Prihodnost Blockchain aplikacije

Kot je kolega CoinBrief pisatelj Ali Amin pravilno navaja, da "več svobode in samo odločitev, kot že kdaj zamislili, da bo mogoče je bilo doseženo, ni v rokah, ki so primernejše politikov, ampak v rokah tipkovnice in proxy storitev." Gremo naprej z večjo občutek samostojnosti, ne glede na to, ali je z Bitcoin blockchain, neodvisno blockchain in / ali stransko verigo.

Učinki disintermediacije segajo daleč preko meja naše finančne infrastrukture. Stojimo na robu prepada večjih sprememb v obliki naših družbenih sistemov.

Kako vidite blockchain tehnologija, ki se izvajajo? Pustite komentar spodaj, in poslušajmo svoje ideje.

Sorodne novice


Post Altcoin

Znanstveniki prosi za donacije Bitcoin & Dogecoin

Post Altcoin

99Bitcoins vas želi izbrati zmagovalca našega tekmovalnega tekmovanja!

Post Altcoin

Potovalna pot

Post Altcoin

Intervju z Josh Garzo, ustanoviteljem in izvršnim direktorjem GAW Miners

Post Altcoin

Lex kriptografijo, bitkoin in Revolucija odprtega bazarja

Post Altcoin

BTC-e: Bitcoinova borza z mešanimi FOREX & Altcoins

Post Altcoin

Kaj je Darkcoin, Anonimna valuta?

Post Altcoin

Nasveti za investiranje novic

Post Altcoin

7 Bitcoin pesmi, ki jih poslušate pred letom 2013, je konec

Post Altcoin

Cloud Mining - donosna ali evolucija prevara?

Post Altcoin

Bitcoin Gold Hard Fork Explained (prihod 25. oktobra)

Post Altcoin

Država pasjeka