Bytecoin (BCN) je zdaj oborožen z multisig | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Bytecoin (BCN) je zdaj oborožen z multisig

Bytecoin (BCN) je zdaj oborožen z multisig

Ob zadnji posodobitvi, je dolgo pričakovano funkcijo multi-podpis sedaj na voljo na Bytecoinusers.

Kaj je Multisig in kako je Bytecoin Using?

Multisignatureis posebna vrsta izhod ciljni naslov v transakciji. Ponavadi je vsak izhod, ki se pošiljajo na eni javni ključ, ki pripada na eno osebo, pa multi-podpisi vam omogočajo, da ustvarite "virtualni naslov" na tak način, da lahko veliko ljudi, ali pa bi morala sodelovati, da se sprosti denar povezan z da naslov.

Tehnično, določite ni en sam javni ključ kot prejemnika transakcije, temveč več tiste (N). Poleg pokažete, koliko podpisov (s temi tipkami) mora biti priložena, da se sproži sprostitev teh sredstev (M). Takšni sistemi se lahko imenuje "M N naslovov". Seveda, lahko le en podpis, se proizvaja pod vsako tipko, torej morajo biti vsi podpisi se proizvajajo pod različnimi ključi.

Funkcija Multi-podpisov v Bytecoin (BCN) je lahko koristno na več načinov. Glede na prvotni razdelitvi tipk in točne vrednosti M in N, lahko dobimo veliko scenarijev. Na primer, 2 3 naslov je bistven del hrambi storitev. Alice (A) se bo kupil nekaj iz Bob (B) in so dogovarjanje ima dostop do arbitra Carol (C). Alice pošlje transakcijo do 2 od 3 naslov vse tri ključe (A, B, C), kot prejemnikov. Ko je dobil svoj nakup z Bobom, so tako podpisali naslednji posel za prenos denarja neposredno na osebni ključ Bob. Če Alice noče podpisati, Bob prosi Carol to storiti: in spet dva izmed njih se lahko sprostijo sredstva. Nazadnje, v primeru optimistično dobave iz Bob, lahko Alice pritoži Carol ter njuni podpisi vrniti Alice denar nazaj.

Kako je uporaba Bytecoin z dne Multisig Koristne, Beyond Simple Deponirana?

Predstavljajte si vložil določeno količino denarja v podjetju, ki ga Alice in Bob teči. Če podjetje uporablja preprost denarnico za shranjevanje sredstev, ki bi moral nadzorovati ključe? Kaj se zgodi, če Alice in Bob izginejo? Kako boste dobili dostop do vaše investicije potem? Multi-podpis naslove, glede na obliko, omogočajo varno ločenim dostopom. Medtem ko tradicionalne naslovi omogočajo prenos sredstev, ki jih ima en "dokaz", sestavljen iz javnega ključa in zasebnega podpisa; multi-podpis račune potreben en dokaz za vsako zahteva podpis. Multi-podpis računi zahtevajo M N od podpisov, kar pomeni, da lahko nastavite račun do zahtevajo 2 od 2 podpisov, 2 od 3 podpisov, 3 3, in tako naprej.

Bytecoin je Multisig se lahko uporablja za bolj kompleksne probleme

Kljub preprostosti sistema, bomo lahko zgraditi bolj zapletene protokolov, ob predpostavki, da je lahko vsaka oseba, ki ima veliko tipk. Na primer, da je upravni odbor (10 članov) in glavni direktor. Vsak redni član ima svoj en ključ in glavni direktor ima 5 tipk. 11-dne 15. Naslov jim omogoča upravljanje sredstev, tako da se bodo lahko preživeli le z dovoljenjem načelnika je. Po drugi strani pa ne more storiti sam: večina članov (6 ali več) je potrebno za izvršitev nov posel.

Sistem je mogoče izboljšati z uvedbo binarnih operaterjev ALI, IN, NE. Ga povezal s ciljnimi tipk, ki jih lahko pošljete denar z dovoljenjem, kot je "se sredstva lahko sprosti (Alice) OR (Bob in (Carol ali Dave) skupaj)". V bistvu lahko vsak logični izraz lahko izdelana iz tega binarnega podlagi.

Bytecoin Prihodnost

Multi-podpisov je naslednji velik korak pri oblikovanju Bytecoin (BCN) popoln finančni instrument. Ker Bytecoin je odprtokodni, omogoča razvijalcem storitev za delo na vrhu protokola, ki omogoča razvoj skupnosti usmerjeno. Jedro razvijalci so nedavno izboljšave API, ki omogoča vsakomur, da bi spremembe po lastni presoji. Z njegove uvedbe leta 2012 je kovanec, ki je pomemben napredek, obenem pa eden od najbolj stabilnih cryptocurrencies, doživlja stalno rast v skupnosti, in je ohranil zelo zanesljivo ekipo razvijalcev.

Sorodne novice


Post Altcoin

Weekly Rundown Digital Currency - Prva izdaja

Post Altcoin

Kako zahtevati Bitcoin Gold (BTG): Vodič po korakih

Post Altcoin

Kako kupiti NEM (XEM) - začetni vodnik

Post Altcoin

Vodič za preprost kriptokurrency za algoritme X

Post Altcoin

6 najboljših Bitcoin mining software

Post Altcoin

13 Mesta za preverjanje tržnih podatkov Liteco

Post Altcoin

Bytecoin (BCN) Resnično anonimna kriptocurrency

Post Altcoin

Kako kupiti Zcash v 3 preprostih korakih - vodnik za začetnike

Post Altcoin

Kako kupiti cardano (ADA) v 3 preprostih korakih: začetni vodnik

Post Altcoin

Kako analizirati ceno Bitcoin kot Pro

Post Altcoin

Bitkovinske denarnice: ali raje uporabljate spletno programsko opremo ali bi raje prešli na mobilne naprave?

Post Altcoin

Je Dogecoin Dead? Ali bo Doge spet vstal?