Analiza bitkoina proti litecoinu in zlatu proti srebru | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Analiza bitkoina proti litecoinu in zlatu proti srebru

Analiza bitkoina proti litecoinu in zlatu proti srebru

Nihče ne oporeka Bitcoinas "zlati standard" za cryptocurrencies. Noben drug kovanec pride blizu tržni kapitalizaciji in dnevne količine (v USD). Bitcoin, saj je pionir na šifrirnega gospodarstva, je imela prednosti pri čemer je prvi na trgu v tem novem finančnem obdobju. Prav tako je splošno sprejeto, da LTCis je "srebrno standard" za cryptos. Od zasnove do njenega začetka, Litecoin je z blagovno znamko je "srebro Bitcoin zlato".

Dejansko je v objavi začetek Litecoin je Charlie Lee, je izjavil:

"Litecoin je posledica nekaterih od nas, ki združeni v IRC v prizadevanju, da bi ustvarili resnično alternativno valuto, podobno Bitcoin. Želeli smo, da bi kovanec, ki je srebro z zlatom Bitcoin je."

Je oblikovanje Litecoin uspela z izrecno naveden cilj? Oglejmo si, kako je primerjava dejansko drži gor, in raziskati razloge, kaj je našel.

Neposredna primerjava Litecoin kot "Silver" in Bitcoin kot "zlato" 

Zlato je plemenita kovina z zelo omejeno zalogo, in srebro je plemenita kovina, omejena na dobavo, vendar ne na stopnjo zlata. / Srebrna razmerje zgodovinsko zlato je prav okoli 16: 1, kar pomeni 16 unč srebra bi bila enaka 1 unčo zlata. Sedanje razmerje zlata, srebra je približno 64: 1, ali 0,015625. Bitcoin je bil zasnovan tako, da se digitalni ekvivalent zlata, in tako ima zelo omejeno ponudbo, ki je "kopljejo" v digitalno predstavitev zlata. Litecoin je omejena na dobavo, vendar ne na stopnjo Bitcoin. Zasnovan razmerje med BTC in LTC je 4: 1, kar pomeni, da v končni zadnjem štetju, da bo štiri litecoins za vsako eno Bitcoin. Sedanji BTC / LTC molsko razmerje približno od 80: 1, ali 0,01239, 20% razlike. Ni slabo za nekaj kovancev z 3-5 let zgodovine za sabo.

Vseh časov visoke cene Bitcoinwas dosegel 29. Novembra, leta 2013, kot je dotaknila 1.242 $ na kovanec, na isti dan, da zlato s katerimi se trguje na $ 1240. Doseženo je bilo ves čas visokih Litecoin 28. Novembra 2013, ko se je dotaknil $ 48.47 na kovancu. Konec aprila 2011 je bil dosežen ves čas visoka srebra pri 49,76 $ za unčo. To postane Litecoin je ves čas visoka, da v roku 3% od vseh časov visoke srebra. Težko je, da je vse prej kot srebrni analogiji, kar požene Litecoin tako zapreti vrednost kot srebro.

Težko je gledati te številke, in navajajo, da je vse naključje. Sedanje razmerja, kot tudi visoke točke so zelo podobni. Številke so preprosto preveč blizu, da bi bilo naključje. Bolj verjetno kot ne, je psychologocal povezava je, in kot je trg dolgo časa zlato in srebro, ki se vrednoti, kaj so vredni, dve veliki kovanci v šifrirnega gospodarstva, ki temeljijo na denarnih teorij zlata in srebra, so se zvišale za posnemanje standarde, na podlagi katerih so bile oblikovane. Ne pozabite, da je človeštvo pomemben, zato je imel trg, zlato in srebro za tisočletja, tako da so koncepti in vrednosti teh plemenitih kovin so zakoreninjena v človeški gospodarstvo. Vsakdo ve, da je zlato dragocena, in srebro je dragoceno, in vsi vedo, da je zlata vreden več kot srebro. To je v človeški psihi. To ni nič odsek domišljijo sklepati, da Bitcoin in Litecoin, namenjeni za šifriranje ustrezniki na dveh velikih plemenitih kovin, ki so uspeli v mimicing njihove relativne vrednosti.

Torej, kaj to pomeni za prihodnost Litecoin in Bitcoin?

Če se povezava ohrani in nadaljuje, da je treba okrepiti (ki je pomemben "če" razmišlja, kako mlad je celotno kripto gospodarstvo), bi morali biti sposobni napovedati razmerja za določeno stopnjo gotovosti. V zadnjem času novica za Bitcoin je bil precej zvezd, z več trgovci jo sprejemajo, več investitorjev, ki jih zanima to, in več posamezniki učijo o tem. Prihodnost Bitcoin je svetla, in da je razumno pričakovati, da bo Bitcoin sčasoma premagala vse slabe pritisnite jo utrpeli v letu 2013, in s tem, trenutno nižje cene.

Litecoin je še vedno predvsem v senci, z manj trgovci, investitorji in posamezniki vedo o njem, in manj se zanimajo za to. Razvojna ekipa Litecoin še naprej delati na sprejemanju kovanca, z novo uvodno video, prikazano spodaj, nova spletna stran (litecoin.com) in novo stranko (Litecoin Core). Srebrno analogija je delal zelo dobro za Litecoin doslej, s čimer je za zajemanje in vzdrževati mesto # 2 na šifrirnih kart. Če je zgodovina človeštva je vsak vodnik, ljudje raje več ravnmi vrednosti, in cryptos zelo dobro ne sme biti drugačna. Če je temu tako, je razumno pričakovati, da bo Litecoin še naprej slediti koristi Bitcoin in delite svoje izgube, in morda sčasoma preseliti bližje zasnovan razmerju 4: 1, tako kot mnogi srebrnih hrošči so v upanju za ceno srebra v vrniti v svojo zgodovinsko povprečje 16: 1. Če je trend drži, prihodnost za Litecoin je tudi zelo svetla, tako kot je veliki brat, Bitcoin.

Sorodne novice


Post Altcoin

Kaj je Feathercoin

Post Altcoin

Kako do 20% dobička iz vaših bitkoin z investiranjem

Post Altcoin

8 načinov, da nikoli ne zamudite bistvene posodobitve Bitcoin

Post Altcoin

PGP šifriranje - začetni vodnik

Post Altcoin

Razumevanje Bitcoinove arbitraže

Post Altcoin

BTC.com Prodano Josh Garzi iz GAW Miners

Post Altcoin

Bytecoin (BCN) Resnično anonimna kriptocurrency

Post Altcoin

Dogecoin # 98 NASCAR Dogecar je pripravljen iti

Post Altcoin

Uvod v trgovanje s Bitcoinom

Post Altcoin

Želite delati in se plačati v Bitcoinu? Tukaj je šest spletnih mest, ki vam lahko pomagajo

Post Altcoin

Ethereum dvigne 6,4 milijona dolarjev v prvem četrtletju prodaje Genesis

Post Altcoin

Bitcoin Gold Hard Fork Explained (prihod 25. oktobra)